Naslovnica BiH Dodik “udario” na Šarovića: “Prevare i igre”

Dodik “udario” na Šarovića: “Prevare i igre”

381
Milorad Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je za Glas Srpske d”a izborna volja srpskog naroda u BiH mora da bude ispoštovana”.

Komentarišući izjavu lidera SDS-a Mirka Šarvića koji je rekao da “treba iskoristiti sve metode da institucije na nivou BiH budu deblokirane ne isključujući ni mogućnost promjene parlamentarne većine”, Dodik je naveo da “BiH ne može opstati na prevarama i igrama u kojima učestvuje Šarović”.

“Ako misle da mogu da formiraju vlast bez SNSD-a i izborne volje srpskog naroda neka to učine. Ne želimo da budemo podanici i tu su naši stavovi jasni. Mi ne idemo u formiranje zajedničkih institucija na nivou BiH da tamo sjedimo nego da ostvarimo prava srpskog naroda. Očito je da po stavovima koje iznosi Mirko Šarović i njemu slični, BiH nije ništa drugo do prevara. Ne želimo da budemo podanici niti da se ponašamo kao podanici. Ako Šarović želi da nastavi podaništvo prema Bošnjacima, srećno mu bilo i neka nastavi da se tako ponaša” – poručio je Dodik.

Šarović je ranije ustvrdi da rad parlamenta “blokira SNSD, a prati ga HDZ BiH”.

(StarMo)