Naslovnica Mostarski izbori 2020 Dodik u Ortiješu: Imamo dobre ljude na listama…

Dodik u Ortiješu: Imamo dobre ljude na listama…

463

Mostar — Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je sve Srbe koji imaju pravo glasa na lokalnim mostarskim izborima da podrže listu “Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar” i time “pomognu srpskoj zajednici da se konačno izbori za ravnopravnost i bolji život u gradu na Neretvi”.

On je nakon sastanka sa kandidatima sa liste u Društvenom domu u Ortiješu naglasio da će Republika Srpska dati svu podršku srpskoj zajednici, ali da je veoma bitno da se na izborima postigne rezultat i da legalni srpski predstavnici uđu u Gradsko vijeće Mostara – prenosi RTRS.

Dodik je rekao da su lokalni izbori u Mostaru “dosta specifični” i nemaju predznak lokalni, kako to imaju u drugim sredinama, već imaju BiH i širi predznak.

– Imamo dobre ljude na listama i vjerujemo da možemo postići rezultat. Njihova posvećenost i naša podrška mogu da postignu rezultate – rekao je Dodik.

Dodik je naglsio da je srpski narod u Mostaru devastiran i izopšten iz političkih tokova, te da je ovo šansa za povratak.

– Srpski narod ima značajnu istoriju i pretrpio je veliko stradanje u prošlom ratu u dolini Neretve. Hrabrim ljudima, koji su ovdje ostali ili su se vratili i imaju želju da tu ostanu i šire naš identitet, potrebna je podrška svakog čovjeka srpske nacionalnosti koji ima pravo glasa – rekao je Dodik i poručio da svaki mladi čovjek u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu mora imati iste šanse za život.

(StarMo)