Naslovnica Politika Dodik: Turska podrška BiH prijateljska

Dodik: Turska podrška BiH prijateljska

90
Milorad Dodik

Sarajevo — “Veoma je važno što Turska pokazuje svoj interes za ekonomske projekte na prostoru BiH, Turska je snažna zemlja sa velikim liderom i snažnom ekonomijom, koja može pomoći BiH, te da je njena podrška vidljiva i prijateljska”, kazao je za Agenciju Anadolija predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Na pitanje kako ocjenjuje bilateralne odnose BiH i Turske, Dodik je odgovorio kako su oni dobri, da napreduju, te kako su potpuno prijateljski i puni razumijevanja s obje strane.

“Veoma je važno što Turska pokazuje svoj interes za ekonomske projekte na prostoru BiH, kao snažna zemlja sa velikim liderom, sa snažnom ekonomijom, svakako je zemlja koja može pomoći BiH”, poručio je Dodik, podsjećajući da BiH još uvijek traži puteve ekonomskog opravka nakon rata, globalne ekonomske krize 2008. godine, a sada i pandemije.

U svakom slučaju pomoć Turske je vidljiva i prijateljska, kazao je on, prenosi BHRT.

Napomenuo je također kako BiH i Turska imaju potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini, koji, prema njegovim riječima, ima vrlo široke mogućnost i spektar izazova za privredne subjekte.

“On je podsticaj za mnoge, odnosno sve oblasti, oblasti drvne industrije, razmjene najsavremenijih dostignuća, tehnologije”, naveo je Dodik.

Dodao je kako je jedan od najvažnijih projekata za BiH autoput Sarajevo – Beograd.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)