Naslovnica Politika Dodik telefonom sa Lavrovom o pomoći za RS i BiH

Dodik telefonom sa Lavrovom o pomoći za RS i BiH

255
Dodik i Lavrov

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je telefonom sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim o aktuelnoj situaciji u kojoj se našla Republika Srpska, BiH, kao i cijeli svijet, izazvanoj pandemijom virusa korona.

Dodik je rekao Srni da se Lavrov “interesovao za stanje u Republici Srpskoj nakon epidemije virusa korona i obećao da će Rusija učiniti sve kako bi pomogla u ovoj teškoj situaciji”.

– Ministar Lavrov je obećao pomoć Rusije u medicinskom materijalu za Republiku Srpsku i BiH koji je neophodan u borbi protiv virusa korona. Zamolio sam ruskog šefa diplomatije da pomogne i da se omogući da medicinska sredstva i lijekovi iz Rusije budu dostupni u Republici Srpskoj i BiH, posebno u ovoj situaciji kada se borimo protiv epidemije širenja virusa korona i kada su nam ta sredstva uskraćena iz EU, istakao je Dodik.

Dodik rekao je da je prenio Lavrovu da “Republika Srpska i BiH ulažu maksimalne napore i čine sve u skladu sa svojim mogućnostima da spriječe širenje epidemije virusa korona”.

(StarMo)