Naslovnica Politika Dodik: Tako, nađu neke pijandure po Beogradu…

Dodik: Tako, nađu neke pijandure po Beogradu…

501
Milorad Dodik

Beograd — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je stepen sigurnosti u Republici Srpskoj, uprkos “brojnim zlonamjernim napisima u nekim medijima i ogromnim pritiscima koji svakodnevno stižu sa Zapada”, visok te da građani nemaju razloga za brigu.

“U RS ne može doći do sukoba, građani treba da žive smireno, ja im garantujem da ovdje nikakvih sukoba neće biti. Može biti podvala, imamo mi terorista u BiH koji mogu nešto da naprave, ali ovdje, u RS, niko nikoga neće slati u rat. Ovdje neće biti rata, RS će se braniti i odbraniti i dodatno ojačati i osamostaliti putem političkog procesa” – rekao je Dodik u intervjuu za beogradski “Alo”.

Na konstataciju da RS sada ima i Žandarmeriju, Dodik je rekao da taj bh. entitet ima “svašta što vi ne znate i ne treba da znate”.

On je naglasio da, od momenta kad je prvi put stao na čelo RS, “nijedan njegov dan nije prošao bez raznih pritisaka, koji nerijetko stižu sa Zapada”.

“I dan-danas je tako, oni nađu neke kvaziintelektualce, kvazinovinare, pijandure po Beogradu, koji pišu svašta o nama, a niko nije došao ovdje da vidi kako se mi borimo, da vide grad koji smo napravili u posljednjih 20 godina, a koji izgleda kao pravi evropski grad, čist, uredan, fin, ljudi su fino obučeni, zadovoljni i, naravno, sa željom da bude bolje – rekao je Dodik.

(StarMo)