Naslovnica Politika Dodik: “Strašna uvreda za RS i srpski narod”…

Dodik: “Strašna uvreda za RS i srpski narod”…

139

Banja Luka — Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, obratio se prije početka Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Uputio je poruku i Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, zbog pisma koje je sa Denisom Zvizdićem uputio na stotine adresa u EU i SAD-u.

“Kazali su da je u RS aparthejd. To je strašna uvreda RS i srpskom narodu”, rekao je Dodik.

Kazao je kako su Izetbegović i Zvizdić “iskoristili svoje pozicije” kada su to učinili te da su u to pismo “uvrstili i hrvatski narod u RS s kojim imaju korektnu saradnju, ali i bošnjački narod koji na prostoru RS uživa pune slobode”.

– To je potpuna neistina i laž nemjerljivih razmjera. Ona može izaći iz usta onih koji su zaraženi mržnjom prema narodu i RS do mjere da to kažu. Kako razgovarati s g. Izetbegovićem nakon ovoga? To je strašna uvreda RS i srpskom narodu i to nas udaljava, gospodine Izetbegoviću, od bilo kakvog povjerenja koje je potrebno za bilo kakvo rješavanje problema na prostoru BiH. Još više sam uvjeren da trebamo ovo provesti do kraja, a to je povuči saglasnosti za formiranje OSBiH, VSTV i indirektnih poreza, rekao je Dodik.

(StarMo)