Naslovnica BiH Dodik se zahvalio predsjedniku Kine

Dodik se zahvalio predsjedniku Kine

386
Milorad Dodik

Banja Luka — Milorad Dodik uputio je pismo zahvalnosti predsjedniku Narodne Republike Kine Si Đipingu ističući da se Kina ponovo pokazala kao istinski prijatelj svim narodima u BiH i na zapadnom Balkanu.

Pružili ste u najtežim trenucima blagovremenu i konkretnu pomoć i podršku, bez uslovljavanja i, iznad svega, iskrenu i bratsku – napisao je Dodik.

Nerijetko ste bili među prvim zemljama, kojima je pružana Vaša i pomoć Vaše zemlje. Tako je i danas. Nakon što je zabilježen prvi slučaj zaraze virusom korona u Banja Luci, Vaša zemlja bila je prva, koja nam je ponudila pomoć putem Ambasade NR Kine u BiH, koja nam je već dostavila određenu količinu zaštitnih maski, sredstava za higijenu i dezinfekciju – istakao je Dodik u pismu zahvalnosti.

Izrazio je zahvalnost svima u Ambasadi Kine u BiH, koji zajedno sa ambasadorom Đi Pingom, traže dodatne načine kako bi pomogli u borbi protiv širenja virusa korona u BiH.

Također, zahvalni smo i Vašim građanima, našoj kineskoj braći i sestrama, koji žive i rade u BiH, koji su pokazali veliku odgovornost prema sredinama u kojima žive ličnim primjerima, ali i solidarnost donacijama i pomoći lokalnim zajednicama u borbi protiv širenja virusa korona – naglasio je Dodik.

(StarMo)