Naslovnica Politika Dodik: Šarović “samo kuka i obmanjuje javnost”

Dodik: Šarović “samo kuka i obmanjuje javnost”

583
Milorad Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović bilo šta naučio u višedecenijskom političkom radu, bar bi znao da se narod ne može prevariti jeftinim podvalama o stenogramu iz koga se izvadi rečenica a ne pročita i ne pokaže cijeli sadržaj.

“Јedva smo ga odvojili od fotelje, za koju nije imao legitimitet, a sjedio je u njoj punih pet godina i sve vrijeme radio protiv interesa svog naroda koji ga je, kao i sve nas, birao u Republici Srpskoj. Od tada ništa drugo i ne radi nego kuka i obmanjuje javnost” – rekao je Dodik upitan da prokomentariše Šarovićevu izjavu da je, nakon što je “procurio” u javnost stenogram sa sastanka ambasadora Kvinte i članova Predsjedništva BiH jasno da je “Programom reformi trasiran put u NATO”.

Dodik je naglasio jda je taj stenogram prije dva mjeseca dostavio SDS-u i PDP-u i upitao što su ćutali do sada?

“Zar misle da je narod tako naivan da može povjerovati da sam im poslao bilo šta što može meni nanijeti političku štetu. Podvale u vezi sa suštinom dokumenta Program reformi ne mogu zaustaviti rasipanje SDS-a po svim niovima, i ne mogu sakriti činjenicu da je lično Šarović prije nekoliko dana po diktatu Bakira Izetbegovića, a protivno odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, podržao da se sa čela Viskog sudskog i tužilačkog savjeta BiH smijeni Srbin i na to mjesto dođe Bošnjak” – istakao je Dodik.

(StarMo)