Naslovnica Politika Dodik: Rusija “žirant opstanka” Republike Srpske

Dodik: Rusija “žirant opstanka” Republike Srpske

68
foto: federalna.ba/AFP

Moskva — Ruski predsjednik Vladimir Putin sastaće se danas sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, potvrdio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Dodik je sinoć u Moskvi razgovarao sa ambasadorom BiH u Rusiji Željkom Samardžijom i šefom Predstavništva Republike Srpske Duškom Perovićem o predstojećem sastanku sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kao i o mogućnostima za dalje proširenje saradnje.

Dodik je rekao uoči susreta sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi da će to biti prilika za razgovor o konkretnim projektima u oblasti energetike i o tome kako se ponašaju predstavnici Zapada.

Dodik je za rusku agenciju Taas rekao da će sa Putinom razgovarati o nizu aktuelnih političkih pitanja, među kojima i o Ukrajini.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je za “Rusku gazetu” izjavio da je za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod Rusija žirant opstanka u ovim nestabilnim i neizvjesnim vremenima. On je naglasio da je za Republiku Srpsku strateški važna saradnja sa Rusijom u oblasti energetike, jer joj je jasno da nema alternative za ruski gas, bez obzira na ideološka “mudrovanja” koja dolaze sa Zapada.

Dodik je istakao da je za Republiku Srpsku izuzetno važna ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom, posebno u energetskim projektima gdje je Moskva strateški partner Republike Srpske, prenose federalna.ba i Srna.

(StarMo)