Naslovnica BiH Dodik: RS nema nijedan plan za recesiju, ali…

Dodik: RS nema nijedan plan za recesiju, ali…

423
Milorad Dodik

Banja Luka — Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je danas da Qteški verbalni sukobi neće ugroziti mir u BiH”, da u RS “nema nijednog plana za secesiju te da želi izvorni Dejtonski sporazum”.

-Ne pozivamo na rat i sukobe. Nikakvog rata neće biti. U RS nema nijedan plan za secesiju. Nije donijela nijednu odluku te vrste. Secesije nema u dokumentima RS-a, ali ima naravno razgovora o tome. Ne želimo nikakvu destabilizaciju, a naš legitiman cilj je da RS vratimo izvorne nadležnosti – ustvrdio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Kritikovao je zadnje izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića, SBB Fahrudina Radončića i DF-a Željka Komšića, navodeći da su to bili “napadi na RS i Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića”, koje, kako kaže, nisu remetilački faktor, kako se to želi predstaviti i da takve izjave odbacuje.

-BiH je duboko podijeljeno društvo, jer se ne uvažavaju svi na isti način, a međunarodna zajednica je ovdje na fonu bošnjačke politike. Dva naroda, Srbi i Hrvati su nezadovoljni, a ne možete graditi državu na majorizaciji – ustvrdio je Dodik.

(StarMo)