Naslovnica Politika Dodik: RS – država stvorena 9. januara

Dodik: RS – država stvorena 9. januara

380
Milorad Dodik

Banja Luka — “Republika Srpska postoji zbog sebe, a ne da iritira druge”, izjavio je to Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine u srijedu u Banja Luci. Izjavu je dao povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, kojeg je u martu 2019. godine Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Dodik je položio i vijence na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske, gdje je pozvao na „mir i saradnju“.

„Ta saradnja i mir trebaju da obilježe vrijeme koje dolazi. Ono što želim da kažem svim građanima, svim ljudima u Republici Srpskoj koji drže do RS, da sutra dostojanstveno proslavimo Dan Republike, svim Srbima, srpskom narodu želim sretnu Republiku Srpsku, našu državu koja je stvorena još 9. januara 1992. godine sa težnjom da bude nezavisna država. Dejtonski sporazum je napravio drugi okvir. Mi smo danas u tome, za status Republike Srpske uporni. Sretna Republika Srpska svima“, poručio je Dodik, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović dodala je kako je politička stabilnost preduslov ekonomske stabilnosti.

“Zadovoljna sam što su naše institucije uvijek najfunkcionalnije u okviru BiH. Tako će biti i ubuduće bez obzira na to što mnogi pokušavaju da upravljaju njihovim radom i osujete nastojanja ljudi koji žele da doprinesu boljitku Republike Srpske. To neće uspjeti nikome”, navela je Cvijanović.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)