Naslovnica Politika Dodik protiv dolaska Đukanovića u posjetu

Dodik protiv dolaska Đukanovića u posjetu

264
Milorad Dodik

Sarajevo — Predsjedništvo BiH, na redovnoj sjednici, u ponedjeljak nije postiglo potpunu saglasnost za poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da dođe u službenu posjetu Bosni i Hercegovini (BIH). Protiv je bio član Predsjedništva iz reda srpskog naroda Milorad Dodik.

“Nisam se saglasio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini”, izjavio je Dodik novinarima nakon redovne sjednice Predsjedništva i objasnio da je to učinio zbog aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Predsjedništvo BiH je na osmoj, redovnoj sjednici donijelo odluku da će pozvati predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona u službenu posjetu BIH, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva.

Prihvaćen je i poziv generalnog sekretara Ujedinjenih naroda (UN) Antόnija Guterresa za učešće na drugoj UN-ovoj Globalnoj konferenciji o održivom prometu i poziv za učestvovanje na Summitu lidera u povodu obilježavanja dvadesete godišnjice utemeljenja UN-ovog Globalnog pakta.

Predsjedništvo BiH, u ponedjeljak je donijelo Odluku o prihvaćanju Ugovora o finansiranju Koridora Vc – Središnji dio, između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke.

(StarMo)