Naslovnica Politika Dodik priznao poraze u Banjoj Luci i Bijeljini

Dodik priznao poraze u Banjoj Luci i Bijeljini

171
Milorad Dodik

Banja Luka — Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), izrazio je žaljenje zbog izbornog poraza u Banja Luci.

“Rezultati govore da neki naši koalicioni partneri nisu igrali fer prema našem kandidatu Igoru Radojičiću. Ipak, smatramo da ovaj poraz može da bude prilika, a i može biti zamka za pobjednike”, smatra Dodik, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Najavio je da će od danas on biti predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banja Luci umjesto Radojičića, kako bi počeli sa pripremama za opšte izbore 2022. godine.

“O tome gdje je bila naša greška u Banja Luci, vidjet ćemo. Izgubili smo neke pozicije koje su nas zabolile ali smo i dobili neke koje nas raduju. Mi ćemo nastaviti naše politike”, kazao je Dodik.

Izrazio je žaljenje i zbog izbornog poraza u Bijeljini, ali je dodao da će nastaviti saradnju sa Mićom Mićićem, te je dodao da je SNSD uprkos porazima u Banja Luci i Bijeljini poboljšao rezultate u odnosu na prethodne lokalne izbore.

“Ranije smo imali 40 opština a nakon ovih izbora ćemo imati 41 načelnika. Dobili smo neke opštine koje nikada nismo imali kao što su Gacko. Dobili smo i tri opštine u Federaciji BiH”, istakao je Dodik.

(StarMo)