Naslovnica Politika Dodik priznao: Budžetski manjak RS – 270 miliona KM

Dodik priznao: Budžetski manjak RS – 270 miliona KM

226
Milorad Dodik

Banja Luka — Neće biti policijskog sata, ali apelujem na stanovništvo da ograniči privatna druženja, poručio je Milorad Dodik,član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, gostujući u emisiji Telering RTRS-a.

– Na taj način budimo svijest naroda. Zajedno moramo da pobijedimo ovu epidemiju. Zabrana kretanja sama po sebi ne daje efekte i rezultate. Naš narod je pokazao sklonost da posluša i bude solidaran – naglasio je Dodik.

Dodik kaže da se ta solidarnost ne podrazumijeva prema institucijama, već najprije prema društvu, ali i zdravstvenom sektoru.

– Republika Srpska će izdržati, i ima resurse da izdrži ovu krizu i nenadane troškove. Nekad se i sam zapitam, gdje smo sve mogli uložiti novac, da nije bilo pandemije, ali borba za ljudske živote je najvažnija stvar, i to ostaje naš prioritet. Јedan dan liječenja od kovida u bolnicama košta i do 4.000 maraka, na respiratoru. Nekad i manje, ali u prosjeku 2.000 dnevno. Mi danas imamo 1.045 u bolnicama , što je dva miliona maraka dnevno. A to nisu planirani troškovi. Morali smo preusmjeriti odnekud – – poručio je Dodik.

Istakao je da će “uprkos budžetskom manjku od 270 miliona maraka RS i do kraja ove i naredne godine investitrati u kapitalne objekte i tako ublažiti posljedice”.

(StarMo)