Naslovnica Politika Dodik predlaže sastanak tokom vikenda

Dodik predlaže sastanak tokom vikenda

453

Banja Luka — Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik predložio je danas liderima Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganu Čoviću da provedu sporazum iz augusta s novim rokom od 10 dana.

“Predlažem da se sastanemo tokom vikenda i da primijenimo samo jedan član ranijeg sporazuma iz augusta, koji se odnosi na rok provođenja. I da, umjesto 30 dana, sada stavimo rok 10 dana i da to provedemo”, rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci i dodao da je sada na Izetbegoviću da odluči da li hoće da se to provede u tom zadanom roku.

Nakon tih deset dana i posebne sjednice Narodne skupštine RS-a, ako se taj rok ne ispuni, Dodik kaže da ga ne treba ni zvati na sastanak.

Ponovio je da RS ostaje pri skupštinskoj odluci o vojnoj neutralnosti, te ponovio da se neće prihvatiti Godišnji nacionalni plan (ANP) za NATO, niti se on tako može da zove, niti može biti osnova za aktivaciju MAP-a, prenosi Fena.

Nakon sastanka s predsjednikom Demokratskog narodnog saveza (DNS) Markom Pavićem, ponovili su da SNSD i DNS nastavljaju koalicionu saradnju.

Dodik je dodao je da će nastaviti razgovore i da razmatraju temu po temu i nivo po nivo, kako bi rješavali određene probleme.

“Danas smo razgovarali o nivou RS i ostaje da dogovorimo još neke stvari šta treba da radimo. Potom treba da se dogovorimo o nastavku saradnje na drugim nivoima vlasti”, naveo je Dodik.

(StarMo)