Naslovnica Mostar Dodik pred dolazak u Mostar amnestirao HDZ…

Dodik pred dolazak u Mostar amnestirao HDZ…

410
Milorad Dodik - SNSD

Banja Luka — “Republika Srpska neće prihvatiti nikakav dokument koji liči na priču o Godišnjem nacionalnom programu za pristupanje NATO-u /ANP/” – kazao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je najvaio da će sutra u Mostaru “razgovarati sa rukovodstvom HDZ-a o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH”.

Dodik je rekao novinarima u Banja Luci da problem u formiranju vlasti na nivou BiH “nije HDZ”, te da “odavno ne prati šta govori lider SDA Bakir Izetbegović”.

“Odavno znam da sve što kaže nije istina. Dakle, do njih je. Ovdje je jasno da Srpska neće prihvatiti nikakav dokument koji može da liči na priču o ANP. Nismo glupi da kažemo – nazovite vi to kako hoćete, a onda to pošaljete u Brisel i oni to smatraju kao ANP. Zar stvarno misle da smo toliki kreteni? Naravno da nismo” – poručio je Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH.

On je ocijenio kao “potpuno nerealno to što političko Sarajevo traži od SNSD-a da ovaj tehnički dokument bude iznesen pred Savjet ministara koji u svom sastavu danas nema nijednog člana SNSD-a”.

(StarMo)