Naslovnica Politika Dodik “ponosan na dobre odnose” sa Vučićem, Putinom, Kinom…

Dodik “ponosan na dobre odnose” sa Vučićem, Putinom, Kinom…

92
Milorad Dodik

Beograd — Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine u intervjju za ruski “Sputnjik Srbija” govorio je mogućim sankcijama zemalja Evropske unije.

Kroz smijeh je rekao kako “priču o snakcijama i ne doživljava posebno loše”, jer je “već živi s obzirom da ne može putovati u SAD”.

Odgovorio je i na pitanje da li je scenario koji sada provodi u BiH pripremao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ili predsjednikom Rusije Vladimirom Putniom.

U intervjuu Dodik je kazao kako je “ponosan što ima dobre odnose s Vučićem, Putinom, Orbanom i Kinom”, ali i što “može da sarađuje i s ljudima iz Hrvatske i Slovenije”.

Govoreći o “planu”, kazao je kako “ne postoji nikakav plan”.

“Kao Putin ima vremena da me zove svaki dan i kaže uradi to i to. (…) To je neistino. Ono što od njih čujem je da poštuju međunarodni sporazum i ustavni poredak BiH i time teritorijalnu cjelovitost. Ja tu ništa ne ugoržavam, ali sam razumio dodatno ono što oni ne žele da čuju, da imamo određena ustavna prava i da ih trebamo upražnjavati. Rusi podžavaju Dejtonski sporazum”, rekao je Dodik.

(StarMo)