Naslovnica Politika Dodik podržava Trumpa: “Budućnost pripada patriotama…”

Dodik podržava Trumpa: “Budućnost pripada patriotama…”

314
Milorad Dodik

Sarajevo — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je podršku predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, ističući da oni koji vrše udar na Trumpa i pokušavaju da ga smijene ugrožavaju osnovne ljudske vrijednosti za koje se bori američki predsjednik.

“Ugrožavaju kako u samoj Americi, tako i širom svijeta, jer mnoge manje države se orijentišu prema SAD-u”, dodao je Dodik.

Dodik je naglasio da Amerika, kao vodeća svjetska sila usmjerava globalne procese i da je jako bitno za cijeli svijet da SAD vodi neko ko je suverenistički i patriotski orijentisan, kao aktuelni američki predsjednik Trump, prenose bh. portali, koji se pozivaju na agenciju Srna.

“Zato izražavam punu podršku predsjedniku Trumpu, jer je podrška njemu podrška patriotskim i suverenističkim vrijednostima do kojih je nama stalo i za koje se već decenijama borimo. Uvjereni smo da samo na tim temeljima može da se gradi demokratičniji i humaniji svjetski poredak”, navodi se u dijelu pisma koje je Dodik uputio Trumpu, a koji je u posjedu Srne.

Dodik je na kraju citirao Trumpa, dodajući da iza tih riječi stoji Republika Srpska i on lično.

“Ako želite slobodu, ponosite se svojom zemljom. Ako želite demokratiju, držite se svog suvereniteta. Ako želite mir, volite svoju naciju. Mudri lideri uvijek prvo misle na dobrobit svog naroda i zemlje. Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotama”, naveo je Dodik.

(StarMo)