Naslovnica Politika Dodik pisao Vučiću: Zahvala na “dobrim odnosima i bratskoj ljubavi”

Dodik pisao Vučiću: Zahvala na “dobrim odnosima i bratskoj ljubavi”

252
Dodik i Vučić

Sarajevo/Beograd — Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, i poručio da Srbija u Republici Srpskoj “uvijek ima najiskrenijeg i najvećeg prijatelja koje povezuje neraskidiva veza”.

– Naša istinska povezanost oličena je u iskrenim, bliskim vezama sa bratskim narodom Srbije, sa kojim dijelimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porijekla, kulturnog i duhovnog nasljeđa, iz čega je često izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje koje smo jedni drugima pružali i u najtežim vremenima – istakao je Dodik.

On je naglasio da je snažna i prosperitetna Srbija ključni i suštinski nosilac stabilnosti i mira na Balkanu i regionu, te najaveći oslonac osnaživanju i prosperitetu RS, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

– Koristim priliku da Vam zahvalim na dobrim odnosima, bratskoj ljubavi koju dobijamo od Srbije, političkom razumijevanju, kao i mnogobrojnim zajedničkim ekonomskim i finansijskim projektima, čvrsto ubijeđen da će se naša međusobna podrška i saradnja nastaviti i u vremenu pred nama, na dobrobit i zadovoljstvo naših građana – istakao je Dodik.

Vučić je rekao da će se danas u Beogradu sastati sa Dodikom.


(StarMo)