Naslovnica Politika Dodik: Palmerovo svjedočenje “nije istinito”…

Dodik: Palmerovo svjedočenje “nije istinito”…

732
Milorad Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH je kazao da “Palmerovo svjedočenje pred Senatom nije istinito”, jer da jeste on bi morao da kaže članovima Senata zbog čega SAD ili bilo ko drugi sa strane moraju da vrše pritisak da se formira vlast, kada je formiranje vlasti nakon demokratskih izbora uobičajena procedura u svakoj državi.

“Da je samo rekao istinu zbog čega BiH godinu nakon izbora nema vlast, ne vjerujem da bi mu iko u Senatu povjerovao da jedan čovjek, jedan narod, jedna Republika može da bude prepreka bilo čemu, a najmanje napretku. Napredak Republike Srpske i BiH, koliko se napredak odnosi na Srpsku, u našem je interesu, a ne primarno u interesu SAD, Rusije, Turske ili bilo koje druge velesil”e – poručio je Dodik.

“Ako Palmer ne želi da čuje šta legalno izabrani predstavnici naroda u BiH govore”, naglasio je Dodik, “šteta što on ne sluša svog predsjednika, koji ne tako davno, reče da budućnost pripada suverenim i nezavisnim nacijama, koje štite svoje građane, poštuju svoje susjede i razlike koje svaku zemlju čine posebnom i jedinstvenom”.

“Јa ne radim ništa više od ovoga što je rekao američki predsjednik Donald Trump” – naveo je srpski član Predsjedništva BiH.

(StarMo)