Naslovnica Politika Dodik opet o “muslimanima”: Kaže da oni “mrze Srbe”

Dodik opet o “muslimanima”: Kaže da oni “mrze Srbe”

306

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Brčkom da BiH, kao i sam pojam njenog opstanka, ruši koncept suživota “jer nema suživota na mržnji koju muslimani imaju prema Srbima”.

– Za nas Srbe je BiH velika nevolja i regresija – u njoj ne možemo da vidimo nikakav progres, ali naprosto prihvatamo činjenicu da je ona sastavljena od dva entiteta, tri konstitutivna naroda, da ima Ustav koji poštujemo i nećemo moći da ga se odreknemo. Samo takva BiH za nas ima smisla – naglasio je Dodik u izjavi novinarima nakon svečane akademije.

Dodik je rekao da je priča o građanskoj BiH podvala, kao i ona 1992. godine – da se priča o apstraktnom čovjeku, a da se Srbi pretvore u građansku manjinu i da im se daju manjinska prava.

– Samo luzeri i oni koji nemaju odnos prema narodu pristali bi na tako nešto. Mi ne pristajemo. Mi hoćemo da se poštuje Ustav i da dobijemo ono što je potpisano i što nam je dato. Podvala je svima nama kada nas uporno optužuju da smo krivi za to što nećemo da se ostvare njihove želje – rekao je Dodik.

(StarMo)