Naslovnica Politika Dodik odgovorio Komšiću: “Ne propušta priliku da se lično izblamira”…

Dodik odgovorio Komšiću: “Ne propušta priliku da se lično izblamira”…

296
Milorad Dodik

Sarajevo — Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da član Predsjedništva Željko Komšić “ne propušta priliku da se lično izblamira”, a time izblamira i Bosnu i Hercegovinu za koju se, kako je kazao, navodno zalaže.

– Tako je bilo i na sastanku sa potpredsjednikom Evropske komisije Josephom Borrellom, na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvatanju Bosne i Hercegovine, na šta se on sada izvlači, rekao je Dodik agenciji Srna upitan da prokomentariše Komšićevu izjavu da je napustio sastanak sa Boreljom jer član Predsjedništva iz reda srpskog naroda negira genocid, državu, te priča o mirnom razlazu.

Dodik je naglasio da je Komšić sastanak napustio kada je on “rekao istinu”, koju svi u Bosni i Hercegovini znaju, a koju nije mogao pobiti, a to je da “Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda”.

– Njegovo ponašanje i sa ovog sastanka govori da nikada nije trebalo da bude tu gdje jeste i to je nešto o čemu treba da misle Bošnjaci koji su ga tu i doveli – zaključio je Dodik.

 

(StarMo)