Naslovnica Politika Dodik o zbivanjima u Budvi: Nasilje kao u SAD…

Dodik o zbivanjima u Budvi: Nasilje kao u SAD…

384
Milorad Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da su današnje scene ekstremnog nasilja u Budvi “brutalne i za svaku osudu, kao što je za osudu i način rješavanja političkih pitanja neprimjerenom policijskom akcijom, pogotovo jer nisu iscrpljena sva pravna i politička sredstva”.

– Niko kome je stalo do mira i dostojanstva, bilo gdje, a pogotovo u našoj regiji, ne može spokojno da gleda scene nasilja u Crnoj Gori. Prvo one s nasiljem prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenoj imovini, prema episkopima i sveštenicima naše crkve, a onda i ove današnje scene nasilja nad lokalnim funkcionerima opštine Budva – rekao je Dodik upitan da prokomentariše današnje nemile scene u Budvi i hapšenje lokalnih zvaničnika.

On je konstatovao da scene ekstremnog nasilja iz Budve nad službenikom lokalne samouprave neodoljivo podsjećaju na nedavne scene iz SAD, u kojima je usljed policijske torture zadavljen tamošnji Afroamerikanac.

– Vlast koja poseže za policijskom silom u rješavanju političkih pitanja gazi sva demokratska dostignuća i ne može se smatrati narodnom. Meni kao političaru je to odavno jasno. Razumijem da nekima nije i da uvođenje demokratije silom smatraju vrhuncem svoje moći. Јa, pak, mislim da je u pitanju nemoć, koja se manifestuje kroz ovakve nervozne akcije – ocijenio je srpski član Predsjedništva BiH.

(StarMo)