Naslovnica BiH Dodik o vanrednom stanju u RS: Nije atak na slobodu ljudi

Dodik o vanrednom stanju u RS: Nije atak na slobodu ljudi

491
Milorad Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je cilj uvođenja vanrednog stanja u Republici Srpskoj “efikasnije odlučivanje u novonastalim okolnostima i pooštravanje mjera kako bi se što prije stalo u kraj širenju virusa korona”.

– Od početka je bilo zahtjeva za proglašenje vanrednog stanja, jer moramo brzo donositi odluke. Vanredno stanje nije ništa, nije nikakav atak na slobodu ljudi, ništa se neće promijeniti za građane – rekao je Dodik.

Dodik je za ATV naveo da Republika Srpska prvi put u istoriji uvodi vanredno stanje kako bi efikasnije spriječila širenje pandemije i ublažila neminovnu ekonomsku štetu.

– Mi se suočavamo sa ljudima koji ugrožavaju zajedničke napore i moraćemo da pooštrimo kaznenu politiku prema onima koji ignorišu naređenja zdravstvenih vlasti – istakao je on.

Dodik je rekao da se neće mijenjati vlasnička struktura i da neće biti blokada.

– Vanredno stanje će omogućiti čak da otvorimo neke prodavnice kao što su, na primjer, prodavnice bijele tehnika. Ide se na brzu regulaciju, a ne da pritišćemo ljude. Ovo ima samo namjeru da se dodatno zaštitimo – rekao je on.

(StarMo)