Naslovnica Politika Dodik: Neodlučivanje na nivou BiH “ne važi za koronavirus”…

Dodik: Neodlučivanje na nivou BiH “ne važi za koronavirus”…

365
Milorad Dodik

Banja Luka — Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je danas da ostaju pri zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske da predstavnici tog bh.entiteta ne učestvuju u odlučivanju u institucijama na nivou Bosne i Hercegovine, “osim po pitanjima u vezi s koronavirusom”.

Smatramo da bi bilo neodgovorno da ne odlučujemo po pitanjima vezano za koronavirus – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci i dodao da za druge stvari skupštinski zaključci ostaju na snazi.

Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH iz RS, ustvrdio je da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović „doveo u nezgodnu situaciju zvorničku ‘Aluminu'“ tvrdnjama da trguje supstancama koje, kako je rekao, mogu biti prijetnja velikim svjetskim silama.

– Kada takvo nešto tvrdite to ostaje zapisano…iako je laž i štetno za RS, kao što je ova priča….Obavješten sam da je bilo nekih kontakata, a znajući za američke sankcije Iranu, nemamo ni jedan razlog da bilo šta rizikujemo. Zvao sam direktora ‘Alumine’ da prekine sve te kontakte, kojih je jedino bilo, bez bilo kakve realizacije – rekao je Dodik, optuživši Šarovića „za laž“.

(StarMo)