Naslovnica Politika Dodik nakon HDZ-a i Čovića: Naša saradnja nije na štetu nikoga!

Dodik nakon HDZ-a i Čovića: Naša saradnja nije na štetu nikoga!

84
Milorad Dodik

Banja Luka — Nakon sastanka sa predstavnicima HDZ-a na čelu sa Draganom Čovićem u Banjoj Luci Milorad Dodik, lider SNSD-a, kazao je kako je “procjena da ove dvije stranke dobro sarađuju te da su oni otvoreni i za druge subjekte”.

On je kazao kako postoje pitanja, kao što je NATO, gdje su stavovi ove dvije stranke posve različiti, ali da “obje strane to poštuju”.

“Naša saradnja nije na štetu nikoga”, izjavio je Dodik te naveo kako je ključna saradnja na državnom nivou gdje su konstatovali da je koordinacija dobra, ali uvijek postoje pitanja koja treba dodatno pojasniti.

Kod izborne reforme smatramo da ne treba očekivati da će se desiti bilo šta ukoliko ne dođe do reforme izbora za člana Predsjedništva i Doma naroda, dodao je Dodik, te naglasio kako “neće prihvatiti brisanje naziva konstitutvnih naroda iz ustava jer je to zalog da se BiH može razvijati”.

“Nema instituta vanrednih izbora i mislim da bi to dovelo do stalnog haosa i protiv smo da dođe do spajanja općih i lokalnih izbora. Mora se osigurati da konstitutivni narodi nedvosmisleno biraju svoje predstavnike”, izjavio je lider SNSD-a.

 

(StarMo)