Naslovnica Život Dodik nakon deportacije pisao Đokoviću: Dragi Nole…

Dodik nakon deportacije pisao Đokoviću: Dragi Nole…

220
Dodik i Đoković

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je Novak Đoković “ponos nacije i da je narod Republike ubijek bio i ostaće uz njega”.

U pismu upućenom Novaku Đokoviću nakon što je Federalni sud Australije odbacio žalbu najboljeg svjetskog tenisera na ukidanje vize, Dodik je naveo da je Novak Đoković, od početka sportske karijere, za mnoge ljude na planeti, a za nas u Republici Srpskoj posebno, bio i ostao mnogo više od sportiste.

– Dragi Nole, Srbi iz Republike Srpske su sa nestrpljenjem i nadom iščekivali dan i sat odluke. Iako u nadi da će konačna odluka biti pozitivna za tebe i da ćeš biti u prilici da po deseti put osvojiš turnir u Australiji i time odmah i zauvijek staviš tačku na diskisuiju ko je najbolji svih vremena. Za nas u Republici Srpskoj svako polemisanje o tome ko zaslužuje titulu najboljeg svih vremena je suvišno, jer si za nas, Nole, to nesumnjivo, Ti – poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

On je naglasio da je način na koji je Đoković pronio svijetom pozitivan glas i sliku o nama i postao uzor milionima mladih širom svijeta, za svaku je pohvalu i divljenje.

– Mi u Republici Srpskoj, navikli na uskraćivanja prava svake vrste, navikli na razne nasrtaje na identitet, na sve moguće napade i etiketiranja najpogrdnijim imenima, u tvojoj pojavi i načinu na koji su poručio svijetu ko si i odakle si, odjednom smo postali važni, opet beskrajno ponosni i ubijeđeni da je samo Srbin mogao otići tako daleko i visoko, uz pomoć vlastitog truda, odlučnosti, vjere i sna. I tako će, Nole, ostati zauvijek! – istakao je Dodik.

(StarMo)