Naslovnica Politika Dodik najavio rigoroznije mjere – Nije poziv na linč, već na odgovornost

Dodik najavio rigoroznije mjere – Nije poziv na linč, već na odgovornost

513
Milorad Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik najavio je usvajanje rigoroznijih mjera u tom bh. entitetu s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, te da bi se od danas moglo zabraniti okupljanje više od dvije-tri osobe na javnom mjestu.

– Jedan broj neodgovornih osoba je danas najopasniji. Ne pozivam na bilo kakav linč, već na odgovornost – rekao je Dodik i pozvao na apsolutno poštivanje mjera nadležnih u slučaju pandemije koronavirusom.

Kazao je da ovo ozbiljna situacija, ali da nema mjesta za paniku, ali ima mjesta za zabrinutost i da se ona pretvori u odgovornost svakog pojedinca u RS.

Dodao je da nadležni čine sve da se izbegne „italijanski scenario“ te podsjetio na sve do sada preduzete mjere za spečavanje širenja virusa u RS.

– Ljudi šire virus i neophodno je što manje kontakata, a više boravka u kući pomaže više nego ko zna koliko nabavljenih respiratora – rekao je Dodik i naveo da se mora voditi računa o ranjivim kategorijama, starijim osobama i hroničnim bolesnicima.

(StarMo)