Naslovnica Politika Dodik-Lavrov: Ne treba slati novog visokog predstavnika

Dodik-Lavrov: Ne treba slati novog visokog predstavnika

393

Sarajevo — Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali su u petak 5. marta tokom čega su zaključili da nema otvorenih pitanja između Rusije i BiH.

„Predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov saglasili su se da Ured visokog predstavnika (OHR) treba zatvoriti, a ne slati novog visokog predstavnika, koji do sada nisu imenovani shodno Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma“, navedeno je u saopštenju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dodaje se da je Dodik još jednom zahvalio Lavrovu za nedavnu posjetu BiH dok je Lavrov istakao da mu je bilo drago što su susreli uprkos tome „što je Ukrajina neosnovano pokušala napraviti senzaciju vezano za ikonu za koju nisu uspjeli da dokažu ništa od onoga što su tvrdili“.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH informisao je ministra Lavrova da je u Republiku Srpsku stiglo 20.000 vakcina “Sputnjik V”, a da će dodatnih 20.000 stići ovog vikenda.

„Ruski ministar je obećao da će se lično potruditi da se ubrza dostava vakcine za Republiku Srpsku koja je potpisala ugovor za nabavku 1,2 miliona doza kako bi što prije započela “masovna vakcinacija”, saopšteno je iz kabineta Milorada Dodika.

(StarMo)