Naslovnica Politika Dodik još malo pojačao retorku: Sve nakaradno u BiH, “osim RS”!?

Dodik još malo pojačao retorku: Sve nakaradno u BiH, “osim RS”!?

405
Milorad Dodik - SNSD

Banja Luka — Član i predsjedavajući Predsjedništva Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da “BiH nema nikakvog smisla” i da je u njoj “sve nakaradno, osim Republike Srpske i njenog puta ka samostalnosti”.

On smatra da je “mirni razlaz i dobra saradnja susjeda po svim elementima jedini racionalan koncept za civilizovane narode koji su prošli tešku istoriju”.

– Niko nema namjeru da ovdje diže bilo kakve kineske zidove ili slično, ali ima namjeru da Srpskoj omogući da koristi svoja prava stečena Dejtonskim mirovnim sporazumom, koja je ovaj narod izvojevao u svojoj slobodi i da stradanje više od 700 policajaca i drugih 29.000 stradalih za slobodu Republike nije besmisleno – rekao je Dodik.

Dodik je naveo da BiH ne daje nikakvu nadu nikome, pa ni Bošnjacima, koji imaju zabludu i iluziju da mogu da natjeraju i majorizuju Hrvate, da ih u dovoljnoj mjeri učine manjinom i istjeraju iz BiH.

– To je sljedeći scenario i za nas Srbe ukoliko ne bude Republike Srpske. Ta ideja je retrogradna i ne može da bude u funkciji budućnosti, nego samo u funkciji neuspjeha – rekao je Dodik.


(StarMo)