Naslovnica Politika Dodik izrazio “divljenje” Orbanu – To je “ključno za budućnost kršćana”…

Dodik izrazio “divljenje” Orbanu – To je “ključno za budućnost kršćana”…

131

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poslao je pismo premijeru Mađarske Viktoru Orbanu u kome mu je čestitao izbornu pobjedu te naveo da je Orbanova pobjeda “velika i za Srbe iz Republike Srpske” – piše Klix.ba.

Dodik mu je u pismu poručio da podržava Orbanov potez zabrane ulaska migranata s Bliskog istoka u Mađarsku i da to “smatra ključnim za budućnost kršćana”.

“Slažem se s tobom da Europa odobrenim imigracijama radi i na ukidanju svoje biološke budućnosti zasnovane na kršćanskim vrijednostima i načelima… Mađarska je prepoznala da je pravi način biološkog obnavljanja nacije vlastiti pojačani natalitet, a ne uvoz ljudi s drugih područja, iz drugih kultura, civilizacija i nekršćanske vjere. Republika Srpska prepoznaje te vrijednosti kao svoje i u granicama svojih mogućnosti”, napisao je Dodik Orbanu.

Dodik je napisao da se “divi mađarskom premijeru jer u srcu Europe pruža otpor zapadnim stavovima”.

“Divimo se tvojoj hrabrosti i odlučnosti da Mađarska pruža podršku multilateralnim organizacijama čiji je član samo u onoj mjeri u kojoj to ne šteti mađarskom narodu i njegovoj budućnosti”, napisao je Dodik.

(StarMo)