Naslovnica BiH Dodik ima devet prijava, zbog negiranja genocida…

Dodik ima devet prijava, zbog negiranja genocida…

120

Banja Luka — Srpski poslanici neće učestvovati u radu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koji je zakazao Denis Zvizdić u ponedjeljak 20. septembra, izjavio je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.

On je dodao da će “tako ostati sve dok se sporni Inzkov zakon ne stavi van snage”. Dodik smatra da je “u toku hajka na Srbe i da on ima devet prijava zbog”, kako kaže, “navodnog negiranja zločina u Srebrenici”.

– Neće niko ići od Srba i to je to. To što Bakir Izetbegović kaže ispuhaće ili kao Željko Komšić koji priča da je to godišnji odmor, sad ćemo videti je l‘ godišnji odmor, nisu više godišnji odmori. Postoji jasan politički stav. Gospodo, zovemo vas da odgovaramo, promijenite ovo. Meni kažu šta je ideja, šta ovdje ima biti ideja? U ovoj BiH ne možete imati ideja, ovo je sve spekulativno i zasnovano na ne pravu. Јa sam već da znate, izračunao da imam devet prijava za negiranje genocida. Dvije neke dame, N.N. lica iz Tuzle tuže Milorada Dodika, pa molim vas to je hajka – poručio je Dodik.

(StarMo)