Naslovnica Izdvojeno Dodik: “Goodbye BiH welcome RS exit”

Dodik: “Goodbye BiH welcome RS exit”

410
foto: arhiva - ilustracija

Banja Luka — Poslanici Skupština bh. entiteta Republike Srpske raspravljaju na vanrednoj sjednici u Banja Luci o Informaciji u vezi “antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda Bosne i Hercegovine”.

Svoje obraćanje pred poslanicima na posebnoj sjednici entitetskog parlamenta lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik započeo je rečenicom “Goodbye BiH welcome RS exit”, aludirajući na potencijalni izlazak Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dodik navodi kako je Ustavni sud prebacio imovinu na Bosnu i Hercegovinu kojoj to ne pripada, te da su neki, uključujući i njega bili naivni kada su mislili da će Bošnjaci stati na ukidanju simbola Republike Srpske.

“To što nije u skladu sa Dejtonom mora da bude dovedeno u sklad sa Dejtonom. Zahvaljujem se svim kolegama i predstavnicima političkih partija, na predanom radu ovih dana oko dolaska do zajedničkih zaključaka. Ohrabren sam tom činjenicom.”, rekao je Dodik.

“Pokazujemo sposobnost da prevaziđemo razna politička viđenja, nesuglasnosti, pa čak i netrpeljivosti, kada je u pitanju odbrana Republike Srpske. Zato sam zahvalan svim predstavnicima iz vladajuće koalicije kao i ljudima iz opozicije koji su imali dovoljno političke odgovornosti da budu sa nama. Radujem se činjenici da ćemo zajedno nastupati u zajedničkim instiucijama i upravo na ovaj način djelovati, dakle, ne donoseći nijednu odluku na bilo kom nivou. Vjerujem da je to izvodljivo i da je to jedinom moguće. Za šezdeset dana se vidimo. Vjerujem da ću biti uvjereniji kada vam se budem obraćao ponovo za tih šezdeset dana i da ću biti bliže onome što sam na početku rekao, “Goodbye BiH welcome RS exit”, poručio je Dodik.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)