Naslovnica Politika Dodik: EU naročito pozdravila izbore u Mostaru

Dodik: EU naročito pozdravila izbore u Mostaru

186
Milorad Dodik

Brisel — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocijenio je sastanak državnog vrha BiH sa predstavnicima Evropske unije u Briselu uspješnim i dobrim, akcentirajući posebno temu proširenja evropske unije na zemlje Zapadnog Balkana.

“Mislim da smo mogli da čujemo da je bilo nekog napretka u vezi s određenim pitanjima u Bosni i Hercegovini i da bi trebalo da učinimo još neke napore kako bismo iduće godine mogli zajedno sa evropskim komesarom i zemljama članicama EU da radimo na tome da dođemo do statusa kandidata za članstvo. Ja to podržavam i smatram da treba na tome da se radi”, rekao je Dodik.

Dodik je dodao kako podržava ideju “malog Šengena” i da on podrazumijeva implementaciju vrijednosti EU-a, te da će to biti tema samita Zapadni Balkan – Evropska unija 10. novembra, prenose bh. mediji.

Prenio je kako su zvaničnici EU svjesni da je BiH složena država, da pozdravljaju određeni napredak koji je učinjen, ali da su svjesni da ima problema na kojima i dalje treba raditi. Kazao je da su iz EU naročito pozdravili održavanje izbora u Mostaru, zakazanih u decembru.

(StarMo9