Naslovnica Politika Dodik: Džaba galame

Dodik: Džaba galame

434
Milorad Dodik

Zvornik — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tvrdi da u Programu reformi nema, kako kaže, nijedne riječi o nastavku kretanja Bosne i Hercegovine u NATO savez.

Ističući da se taj dokument čita na razne načine, kazao je kako nema nikakvog integracionog plana u NATO i da je to navedeno u Programu reformi BiH, u kome nema ni prejudiciranja članstva BiH u toj vojnoj alijansi.

“Veoma je jasno da je Program reformi dokument koji raskida sa kontinuitetom koji smo u prošlosti imali u vezi sa iskazivanjem NATO integracija, kao što je to recimo činio bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić”, ustvrdio je Dodik, prenosi Fena.

Podsjetio je da je Ivanić u Predsjedništvu BiH usvojio Strategiju spoljne politike, u kojoj piše da je najvažniji prioritet integracija u NATO, i pored činjenice da je Narodna skupština RS 2018. godine donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti.

Za predstvnike SDS-a i PDP-a je rekao da su u Vijeću ministara skidali sa dnevnog reda ANP, čime su mu “produžavali život”, ali da nisu imali snage da ga odbijaju.

“Sada džaba galame”, rekao je Dodik.

(StarMo)