Naslovnica Politika Dodik: Dok se ne povuče odluka Ustavnog suda…

Dodik: Dok se ne povuče odluka Ustavnog suda…

281

Istočno Sarajevo — Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, kojem je prenio da će srpski predstavnici u tijelima Bosne i Hercegovine ostati dosljedni stavu da ne učestvuju u donošenju odluka sve dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu.

“Bit ćemo u tijelima, ali nećemo glasati za odluke koje su na dnevnom redu sve dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH koja je neprihvatljiva za srpske predstavnike, a shodno odluci Narodne skupštine Republike Srpske o antidaytonskom djelovanju ovog suda”, naglasio je Dodik danas na sastanku s ruskim ambasadorom u Istočnom Sarajevu.

Dodik je naglasio da se protivi i da pripadnici Oružanih snaga BiH budu raspoređeni prema granici sa Srbijom u slučaju pokušaja prelaska većeg broja migranata, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Sagovornici su se saglasili da su komentar i saopćenja SDA, u povodu oglašavanja Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije o stanju BiH, neistiniti, tendenciozni, nekorektni i ne doprinose dobrim odnosima dviju zemalja – saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

(StarMo)