Naslovnica Politika Dodik: Dobit ću ovu i buduće bitke

Dodik: Dobit ću ovu i buduće bitke

188

Banja Luka — Direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić, obavijestio je danas javnost o zdravstenom stanju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegevine Milorada Dodika, kazavši da se on osjeća bolje.

“Prije pet dana je smješten na UKC zbog bolova u predjelu želuca, mučnine, malaksalosti i otežanog disanja. Nako pregleda uočili smo da ima obostranu upalu pluća, gastritis i treći test je bio pozitivan na korona virus”, rekao je Đajić, prenosi televizija N1.

Kazao je i da svakodnevno imaju zasjedanje konzilijuma, koji brinu o zdravlju Dodika, te da su i danas imali kolegij kojem je prisustvovao i ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić. Također, imaju svakodnevne komunikacije sa ljekarima iz Srbije i inostranstva.

“Imamo usaglašene stavove o terapiji. On prima terapiju koju bi primao bilo gdje u svijetu. Današnje stanje mu je stabilno i on je pod stalnim nadzorom. Osjeća se bolje”, naveo je Đajić.

Prenio je i Dodikove pozdrave i zahvalnost svima koji su se raspitivali za njegovo zdravstveno stanje.

“Moram da prenesem i obećanje njegovo da će pobijediti ovu bitku, kao što je mnoge do sada, a i koje mu prethode u budućnosti”, rekao je Đajić.

Nakon današnjeg zasjedanja konzilijuma ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske dr. Alenom Šeranićem ustanovljeno je da je zdravstveno stanje člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika stabilno. Gospodin Dodik se osjeća dobro i on je pod konstantnim nadzorom konzilijuma, saopćeno je iz UKC RS.

(StarMo)