Naslovnica Politika Dodik će sutra sa vrhom srbijanske vlasti o “realizaciji budućih projekata”

Dodik će sutra sa vrhom srbijanske vlasti o “realizaciji budućih projekata”

217

Banja Luka — Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će sutra sa rukovodstvom Srbije, koje dolazi u posjetu Republici Srpskoj, “razgovarati o realizaciji značajnih projekata”.

– U posjetu dolaze predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić. U kontinuitetu održavamo sastanke Savjeta za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama i razmatramo dosadašnje rezultate i projekte koje smo realizovali – rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

On je istakao da “Republika Srpska i Srbija imaju dobre odnose”, te da će biti održani posebni sastanci na kojima će biti riječi o realizaciji budućih projekata.

– Razgovaraćemo i o tome kada će početi radovi na izgradnji hidroelektrane Buk bijela i još dvije hidrocentrale na rijeci Drini. Biće riječii o izgradnji aerodroma u Trebinju gdje su preduzete pripremne radnje, a Srbija obezbijedila novac iz budžeta, nakon čega su Bošnjaci podnijeli prijavu Ustavnom sudu BiH da bi proces usporili – precizirao je Dodik.

(StarMo)