Naslovnica BiH Dodik: BiH ne ide u NATO, a Komšić i Izetbegović su “trbuhozborci”

Dodik: BiH ne ide u NATO, a Komšić i Izetbegović su “trbuhozborci”

178
Milorad Dodik

Banja Luka — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da odluke o članstvu BiH u NATO nema, “niti će je biti”, te da o tome “odlučujemo mi u Republici Srpskoj”.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića da se ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov miješa u unutrašnje stvari BiH i “ne poštuje odluke njenih institucija” kada je riječ o tome da li BiH treba ući u NATO, član Predsjedništva je rekao da odluke o članstvu u NATO “nema i da nema puta BiH u taj savez, niti će ga biti”.

– Za to im nisu krivi Ivancov ni Ruska Federacija. Ruska Federacija ima prijateljsku politiku prema BiH, zasnovanu na međunarodnom pravu, ne krijući da ima dobre odnose sa Republikom Srpskom – naglasio je Dodik.

On je istakao da Komšić i Izetbegović ne vode principijelnu politiku, niti brane interese BiH, jer to što govore nije interes Republike Srpske.

– Oni su obični trbuhozborci svojih mentora, koji se kriju po drugim ambasadama u Sarajevu. Da su zaista zaštitnici interesa BiH u koju se kunu ne bi žrtvovali svog ministra bezbjednisti zarad ambasadora Pakistana, i ne bi pažljivije gledali šta kaže Savjet za provođenje mira, izmiljeno tijelo, nego parlament BiH, biran na izborima – konstatovao je Dodik.

(StarMo)