Naslovnica Mostar Đulić: Malo koji grad je imao toliki broj heroja

Đulić: Malo koji grad je imao toliki broj heroja

524
foto: Fena

Mostar — Udruženje antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar predstavilo je u četvratk navečer u Mostaru razglednice s fotografijama narodnih heroja Mostara.

Predsjednik Saveza antifašista i boraca NOR-a Sead Đulić pojasnio je kako je riječ o setu od 16 razglednica od kojih je 15 razglednica narodnih heroja Mostara i jedna zajednička razglednica.

“Ovim razglednicama želimo dati doprinos kulturi sjećanja. Oni narodi i zemlje koji zaborave prošlost zapravo nemaju o čemu pričati u budućnosti. I u tom kontekstu želimo se sjetiti tih, uglavnom mladih ljudi, koji su krenuli protiv fašizma kako bi donijeli slobodu”, kazao je za Fenu Đulić.

Pritom je kazao kako je malo koji grad kao Mostar imao tako impozantan broj narodnih heroja, koji su, istakao je Đulić, išli u rat da izbore slobodu i bolji život.

Predstavljanjem razglednica UABNOR Mostar započeo je obilježavanje Dana antifašizma – 75 godina oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, čija će centralna svečanost biti upriličena u subotu na Partizanskom groblju u Mostaru.

(StarMo)