Naslovnica Mostar Đulić: Dobro uhodani scenario iz centara moći u Mostaru

Đulić: Dobro uhodani scenario iz centara moći u Mostaru

915
foto: ilustracija

Mostar — Iz Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) BiH zatražit će oštre sankcije protiv svih koji su rukovodili zaštitom učesnika centralne manifestacije obilježavanja oslobođenja Mostara od fašizma na Partizanskom spomen-groblju i prilazima ovom nacionalnom spomeniku BiH.

Kazao je to u razgovoru za Dnevni avaz Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a, a nakon niza incidenata koji su se dogodili u subotu na Partizanskom groblju, nepuna tri mjeseca prije obilježavanja pobjede nad fašizmom u Evropi.

“To je bio dobro uhodani scenarij iz centara moći u Mostaru, koji propagiraju, kreiraju i potiču neofašističko djelovanje još od devedesetih godina. Dakle, nije se ništa desilo što nismo očekivali. Ali, zabrinjava nas kako to da policija zabranjuje defile kroz grad jer ima neka saznanja, digne specijalni odred naoružan do zuba i onda pored njih neka grupa momaka uspije bacati boce i baklje”, pita Đulić.

Ustvrdio je kako je nevjerovatno da policija uvijek kaže da je riječ o grupi huligana, koji godinama s istog mjesta čine te incidente.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)