Naslovnica Politika Đukanovićev DPS, ipak, ne odustaje

Đukanovićev DPS, ipak, ne odustaje

191

Podgorica — Milo Đukanović, čini se, još nije predao bitku za vlast u Crnoj Gori. Nakon održane sjednice Predsjedništva DPS-a iz ove stranke poručuju da su spremni na postizborne razgovore sa potencijalnim partnerima.

Prije svega, riječ je o partijama sa kojima su i do sada formirali parlamentarne većine. U DPS-a ističu da je izborni rezultat koji su ostvarili ispod njihovih očekivanja, ali to pravdaju pandemijom, propagandnom kampanjom iz susjedstva protiv DPS-a i njenih lidera, kao i otvorenim učešćem Srpske pravoslavne crkve u izbornom procesu.

“DPS jasno poručuje da nema o čemu razgovarati sa onima koji su na ovim izborima pomiješali vjeru i politiku, koji nas vraćaju u prošlost i truju velikosrpskim nacionalizmom u kome nema mjesta ni za crnogorsku državu, ni za crnogorsko ime. Pred nama je, dakle, nastavak izbornog procesa i pregovori partija i koalicija koje su zadobile parlamentarni status. Velika je odgovornost na onima koji su u situaciji da presudno utiču na dalji tok političkih događaja u Crnoj Gori. Od njihove odluke ne zavisi sudbina ni jedne partije, niti bilo kog političara. Od njihove odluke zavisi sudbina Crne Gore”, poručili su iz DPS-a, prenosi federalna.ba.

(StarMo)