Naslovnica Region Đukanović: Strateška orijentacija CG nije dovedena u pitanje

Đukanović: Strateška orijentacija CG nije dovedena u pitanje

110

Brisel — Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je mišljenja da je najrealnije očekivati formiranje manjinske vlade u zemlji, te da je tehnička vlada posljednja opcija, jedino u slučaju da svi ostali pokušaji propadnu.

„Ukoliko ne bi došlo do saglasnosti oko manjinske vlade onda se vraćamo nekim od mogućih rješenja: prvo organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora, a ako ni to ne bude rješenje onda se definitivno ulazi u scenario formiranja prelazne tehničke vlade. Ta bi vlada imala jedan zadatak – da ažurira izborno zakonodavstvo u najkraćem mogućem roku do privremenih parlamentarnih izbora”, izjavio je novinarima u Briselu Milo Đukanović, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U bilo kojem slučaju, crnogorski predsjednik smatra da će buduća vlada biti vlada politike kontinuiteta sa strateškim kursom kojim se Crna Gora kreće prethodnih 25 godina.

„Čak ni ovaj jednogodišnji ekspertiment nije mogao dovesti u pitanje stratešku orjentaciju Crne Gore”, ocijenio je Đukanović.

Šef crnogorske države eksperimentom naziva vladu Zdravka Krivokapića koji je početkom februara razriješen od strane Skupštine.

Pobjedom na izborima 30. augusta 2020. godine, Krivokapić je vodio vladu Crne Gore od 4 decembra iste godine.

(StarMo)