Naslovnica Region Đukanović: Smjena Abazovićeve Vlade, ako…

Đukanović: Smjena Abazovićeve Vlade, ako…

107
Milo Đukanović

Podgrica — Crnogorski predsjednik Milo Đukanović najavio je da će slijedeće sedmice i formalno pokrenuti pitanje smjene Vlade “ukoliko bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC na način na koji je najavio premijer Dritan Abazović”.

Đukanović je za N1 komentarisao i hapšenja ljudi iz pravosuđa koje naziva svojim prijateljima, odnose Podgorice i Beograda i objasnio u kojoj prilici je nastala fotografija na kojoj je u društvu Aleksandra Vučića i bivšeg palestinskog obaveštajca Mohameda Dahlana.

On je ocenio da je “najmanje trideset godina jedan od važnijih aktera na političkoj sceni u Crnoj Gori”.

„U međuvremenu su se rodile generacije koje su stekle biračko pravo, ušle u svet politike i koje počinju da razmišljaju politički, i uvek negde nailaze na mene u političkom životu – kao na nekog ko bitno utiče na politiku Crne Gore. Imam kritičan stav prema takvoj praksi. U toku karijere, tri puta sam donosio odluku da napuštam politiku, uvek nakon referendumske ili izborne pobjede, a sticaj okolnosti je učinio da sam se vraćao zbog potreba da bolje zaštitimo tekovine te prethodne politike. Na moju žalost, još uvek sam u političkom životu“, naveo je Đukanović.

Na pitanje da li će se ponovo kandidovati za predsjednika Crne Gore na izborima 2023. godine, odgovara da “još o tome nije odlučio”.