Naslovnica Region Đukanović: Ostajem prijatelj Bosne i Hercegovine

Đukanović: Ostajem prijatelj Bosne i Hercegovine

428
Milo Đukanović

Sarajevo — Crnogorski predsjednik Milo Đukanović neće doći u posjetu Bosni i Hercegovini 2. i 3. marta, potvrdio je to u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

Đukanović je kazao da on ostaje prijatelj Bosne i Hercegovine kao i sama Crna Gora, te da će vrlo rado doći u posjetu kada situacija to bude dozvoljavala.

Bez obzira što su za njegovu posjetu BiH saglasni predsjedavajući Predsjedništva BiH i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, Đukanović je kazao da će propustiti ovu priliku kako se stvari u BiH ne bi dalje komplikovale, prenosi Patria.

Podsjećamo, na sjednici Predsjedništva BiH koja je održana u srijedu Milorad Dodik je glasao protiv posjete Đukanovića najavljujući ulaganje vitalnog entitetskog interesa.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je uputio Narodnoj skupštini RS zahtjev za posebnom sjednicom na kojoj će se razmatrati dva pitanja.

Prvo je prijedlog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića vezan za Frontex, a drugo zvanični dolazak u Sarajevo predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

(StarMo)