Naslovnica Region Đukanović “ohrabren” dijalogom premijera Markovića i Amfilohija

Đukanović “ohrabren” dijalogom premijera Markovića i Amfilohija

384
Milo Đukanović

Podgorica — Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da prvi sastanak premijera Duška Markovića sa mitropolitom Amfilohijem “ohrabruje”, jer iskustvo pokazuje da se bez razgovora ne može doći do rješenja.

“Spremnost da se razgovara znači spremnost da se čuju argumenti koji bi pokazali da su neka polazišta pogrešna, budući da su mišljenja države i Srpske pravoslavne crkve o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti oprečna”, rekao je Đukanović za Televiziju Crne Gore iz Berlina.

On je naveo da vjeruje da je to jedini mogući put da se nesporazumi prevazilaze, da se unese doza međusobnog boljeg razumijevanja i doprinese spuštanju tenzija koje su bezrazložno podignute u crnogorskom društvu.

“Na taj način treba da se vratimo u atmosferu koja će obezbijediti ne samo pouzdaniji utisak stabilnosti domaćoj i inostranoj javnosti, već i značajniju mobilizaciju svih naših potencijala koji treba da doprinesu našem ekonomskom i demokratskom razvoju”, istakao je Đukanović.

Đukanović rekao je da je Crna Gora apsolutno u stanju da sve unutrašnje probleme rješava na demokratski način, u skladu sa evropskim standardima i na taj način potvrđuje svoju suštinsku pripadnost savremenoj evropskoj i euroatlantskoj civilizaciji.

(StarMo)