Naslovnica Region Đukanović: Nemam “komunikaciju i poslovni odnos” sa Vučićem

Đukanović: Nemam “komunikaciju i poslovni odnos” sa Vučićem

248
Milo Đukanović

Podgorica — Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je da sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem “nema komunikaciju niti poslovni odnos” i odbacio ocjene da ga je Evropska unija (EU) “pustila niz vodu”.

U intervjuu agenciji ‘Beta’ – Đukanović je rekao da mu se srpski predsjednik Aleksandar Vučić nije javio niti tražio sastanak sa njim kada je bio na sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici i dodao da na Vučićevu posjetu Crnoj Gori gleda kao na privatnu.

“I ja kada odem u privatnu posjetu u Beograd ne javljam se nikome od mojih kolega u državnoj vlasti u Srbiji”, kazao je on.jĐukanović je kazao da nakon izbora 30. avgusta nije imao komunikaciju sa srpskim predsjednikom.

“U prethodnom periodu sam imao komunikaciju koja je podrazumevajuća za ljude koji obavljaju funkcije šefova država susjednih država”, rekao je on.

Povodom Vučićeve izjave da je “užasnut antisrpskom kampanjom u Crnoj Gori”, Đukanović je kazao da takve tvrdnje “gotovo ne zaslužuju komentar”.

“Pogledajte preglede srpske štampe uključujući i izvještaje analitičkih centara koji su se bavili medijskom scenom regiona i vidjećete da su registrovali nekoliko desetina hiljada tekstova sa unisonom, neprijateljskom porukum prema Crnoj Gori, sa neskrivenom potrebom miješanja ne samo u medijski već u unutrašnjopolitički život, tako da u tom smislu govoriti o antisrpskoj kampanji u Crnoj Gori smatram da je bespredmetno”, kazao je Đukanović.

(StarMo)