Naslovnica Region Đukanović “ne komentariše” Irineja

Đukanović “ne komentariše” Irineja

484
Milo Đukanović

Podgorica — Kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je danas da ne želi da komentariše “očekivanja” patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja o povlačenju priznanja Kosova i naveo da Crna Gora “samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa”.

“Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, po ocenama sa najmjerodavnijih evropskih i svjetskih adresa, i stabilnosti regiona”, saopšteno je Vijestima iz službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve je prije dva dana, tokom boravka u Crnoj Gori, kazao da je uvjeren da će Đukanović povući priznanje “lažne države Kosovo te da će se vratiti pravim vrijednostima”.

Opraštajući se od vernika nakon liturgije povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti SPC organizovanih u Grblju kod Budve, Irinej je kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija kome je, kako je rekao, prenio da mu je “bilo žao što ne može da prisustvuje” svečanosti, jer je spriječen.

“Šef kabineta se u usmenoj komunikaciji uobičajeno zahvalio na pozivu i obavijestio o javnosti već poznatoj činjenici da je predsjednik u to vrijeme u New Yoku. Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo”, saopšteno je tim povodom iz službe za informisanje crnogorskog predsjednika.

(StarMo)