Naslovnica Region Đukanović dao Abazoviću mandat za sastavljanje nove Vlade Crne Gore

Đukanović dao Abazoviću mandat za sastavljanje nove Vlade Crne Gore

406

Podgorica — Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je Skupštini prijedlog da mandatar za sastav nove Vlade bude lider GP URA Dritan Abazović.

“Predstavnici GP URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno su me uvjerili da imaju parlamentarnu većinu za izbor Vlade Crne Gore u Skupštini Crne Gore. Stoga sam donio odluku da mandat za formiranje Vlade povjerim Abazoviću, predsjedniku GP URA. U uvjerenju da je u najboljem interesu Crne Gore da što prije dobije Vladu u punom kapacitetu njene funkcionalonsti, posebno zbog dodatnih sigurnosno – političkih izazova generisanih ratom u Ukrajini i njegovim refleksijom na stabilonst naše regije, očekujem da u kratkom roku Parlament Crne Gore održi sjednicu i odluči o programu i sastavu Vlade na prijedlog mandatara”, naveo je Đukanović u obrazloženju prijedloga, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

On je naveo da je konsultacije o mandataru za sastav Vlade, na koje su pozvani bili predstavnici političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, okončao u ponedjeljak, 28. februara.

Đukanović je podsjetio da je od petka, 25. 02. razgovorao s predstavnicima SDP-a, Socijaldemokrata (SD), Građanskoga pokreta (URA), Bošnjačke stranke (BS), Demokratske unije Albanaca (DUA),Demokratske partije (DP), Albanske alternative (AA), Force Genci Nimanbeguom, Liberalne partije (LP) te Demokratske partije socijalista (DPS).

Po njegovim riječima, “ostale parlamentarne stranke nisu iskazale interes za učešće u konsultacijama na ovu temu”.

 

(StarMo)