Naslovnica Sport Đokoviću opet odbijena viza

Đokoviću opet odbijena viza

128

Melbourne — Australija je ponovno odbila vizu najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću i namjerava ga deportirati, javlja N1 Hrvatska.

Ministar za imigracije Alex Hawke odbio je vizu teniseru Novaku Đokoviću, a u saopćenju je rekao da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članu 133C(3) Zakona o migracijama da bi poništio vizu na osnovu zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu.

“Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i porodičnog suda od 10. januara 2022., poništavajući prethodnu odluku o poništenju iz razloga pravičnosti postupka. Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutrašnjih poslova, australske granične službe i gospodin Đoković.

Morrisonova vlada čvrsto je opredijeljena zaštiti australskih granica, posebno u vezi s pandemijom covida-19. Zahvaljujem službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova i australskih graničnih snaga koji svaki dan rade kako bi služili interesima Australije u sve izazovnijim operativnim okruženjima”, stoji u saopćenju ministra Hawkea, koje prenosi N1 Hrvatska.

(StarMo)